top of page

כיצד להכשיר את המטבח לפסח- גולש שואל

  • תמונת הסופר/ת: Domain_Admin LUP
    Domain_Admin LUP
  • 12 באפר׳ 2016
  • זמן קריאה 1 דקות

כיצד מכשירים את המטבח לפסח? משה, קרית אתא

משה שלום, מכיוון שרוב השימוש בחמץ מתקיים במטבח, מומלץ להשאיר את ניקיון המטבח לסוף. הכלל המרכזי והחשוב בניקוי הכלים לפסח הוא “”כבולעו כך פולטו” – זאת אומרת שיש להכשיר את הכלי באותה צורה שבה הוא בולע את החמץ. צריך לנקות היטב את ארונות המטבח.

ניקיון המטבח

יש לשפוך מים רותחים על השיש והכיור. כיריים יש לנקות היטב וללבן וכן לעטוף אותן בנייר כסף. תנור ומדיח כלים– אין להשתמש 24 שעות לפני ההכשרה ולאחר מכן יש לנקות היטב ולהפעילו על דרגת החום המקסימלית. מיקרוגל – לנקות היטב ולהרתיח כוס עם מים רותחים. כלי זכוכית – ספרדים מקילים ומתירים הדחה ושטיפה בלבד. סירים, סכו”ם ומחבתות –צריכים הגעלה וליבון.

חשוב לציין כי ישנם החמרות והקלות שונות בין ספרדים לאשכנזים ומומלץ להתייעץ עם רב לגבי שאלות ספציפיות.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
ההבדל בין חגים מהתורה לדרבנן

מערכת אלי עזור לי שלום , לאחרונה חגגנו את חג האורים שהינו חג מדרבנן, אשמח לדעת מה ההבדל בין חגים מהתורה לחגים מדרבנן? אביהוא, קרית...

 
 
 
יוכי שואלת על ברכה אחרונה

מתי בדיוק מברכים ברכה אחרונה? יוכי, נצרת עלית תשובה: ברכה אחרונה הינה למעשה ברכת המזון, ברכת מעין שלוש, או ברכת בורא נפשות. כידוע ברכת...

 
 
 

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page