כיצד מכשירים את המטבח לפסח? משה, קרית אתא
משה שלום, מכיוון שרוב השימוש בחמץ מתקיים במטבח, מומלץ להשאיר את ניקיון המטבח לסוף. הכלל המרכזי והחשוב בניקוי הכלים לפסח הוא “”כבולעו כך פולטו” – זאת אומרת שיש להכשיר את הכלי באותה צורה שבה הוא בולע את החמץ. צריך לנקות היטב את ארונות המטבח.
ניקיון המטבח
יש לשפוך מים רותחים על השיש והכיור. כיריים יש לנקות היטב וללבן וכן לעטוף אותן בנייר כסף. תנור ומדיח כלים– אין להשתמש 24 שעות לפני ההכשרה ולאחר מכן יש לנקות היטב ולהפעילו על דרגת החום המקסימלית. מיקרוגל – לנקות היטב ולהרתיח כוס עם מים רותחים. כלי זכוכית – ספרדים מקילים ומתירים הדחה ושטיפה בלבד. סירים, סכו”ם ומחבתות –צריכים הגעלה וליבון.
חשוב לציין כי ישנם החמרות והקלות שונות בין ספרדים לאשכנזים ומומלץ להתייעץ עם רב לגבי שאלות ספציפיות.
Comments